Nieuws

Links Amsterdam trekt samen op tegen ‘waardeloos regeerakkoord’

24 oktober 2017

Op 21 oktober jongstleden hebben de lijsttrekkers van GroenLinks, SP en PvdA Amsterdam het links progressief pact gepresenteerd. De drie partijen slaan de handen ineen en bieden gezamenlijk een Amsterdams alternatief voor het regeerakkoord.

lees verder »

Uitnodiging ALV 2 november

door Kelly Heeren op 20 oktober 2017

Op donderdag 2 november aanstaande zijn al onze leden van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering van PvdA Amsterdam Oost.

lees verder »

Groei van de stad zet het welzijnsniveau onder druk

1 september 2017

Arjan Miedema, lid van de Bestuurscommissie Oost schreef een stuk over de druk op het welzijnsniveau door de groei van de stad in Het Parool.

lees verder »

Minder dan 10% van alle straatnamen in Amsterdam is vernoemd naar een vrouw

18 juli 2017

Het is nog erger. Minder dan 10% van alle straatnamen in Amsterdam die vernoemd zijn naar personen, zijn vernoemd naar een vrouw. In sommige buurten is de verhouding nog schever:  in de Don Boscobuurt, waar de straten vernoemd zijn naar wetenschappers, is niet één vrouw terug te vinden.

lees verder »

Zomerfestival zondagmiddag 25 juni 2017

door Simon Deurloo op 21 juni 2017

Roeicentrum Berlagebrug, Weesperzijde Weesperzijde 1094 (In de oksel van de brug aan de oostkant, er gaat een trap naar beneden. Moeilijk ter been? Er is een lift.) Speciale gasten: De kandidaat lijstrekkers voor Amsterdam: Roeland Rengelink Marjolein Moorman Jeroen van Berkel Adnan Tekin, Gedeputeerde Staten Ahmed Marcouch Caesar Bast, voorzitter JS Amsterdam Stel jouw vragen!

lees verder »

Zomeruitgave van de Roost!

20 juni 2017

In dit nummer: Het Zomerfestival Lijsttrekkersverkiezingen, gemeenteraad Algemene beschouwingen 2017, gemeenteraad,Marjolein Moorman Afschaffing Stadsdelen stelsel Van de voorzitter, Simon Deurloo Uit de fractie, Rebekka Tselms Roost in een nieuw jasje, Rob Horseling Is er nog leven na 15 maart, Jan Sluiter Het ombudsteam Juni ROOST 2017

lees verder »

Nieuwe samenstelling bestuur Amsterdam Oost

16 mei 2017

Het bestuur van de PvdA Amsterdam )Oost bestaat sinds voorjaar 2017 uit van links naar rechts Aroosa Khan (Secretaris), Simon Deurloo (Voorzitter), Morris Beks, Kelly Heeren, Eduard van Regteren Altena en Tom Leenders. Niet op de foto Nick Schipper (Penningmens)

Campagne Tweede Kamerverkiezingen

door Nick Schipper op 23 februari 2017

Zaterdag 11 maart is het zover, de laatste zaterdag voor de verkiezingen. En dan willen we groot uitpakken met een rode fietstocht door Amsterdam Oost en Zuid. We beginnen om 11.00 uur op het Javaplein en gaan al fietsend de Javastraat door. Tegen 12.00 uur zijn we dan op het Krugerplein en gaan we de Transvaalbuurt in.

lees verder »

Algemene Leden Vergadering

door Nick Schipper op 2 februari 2017

Donderdag 2 maart a.s.  zal er een Algemene Leden Vergadering plaatsvinden. De avond staat in het teken van de Internationale Vrouwendag. Het tweede deel van de avond besteden we aan verplichte onderdelen zoals af- en aantredende bestuursleden, het jaarverslag van 2016 en de verslaglegging door de Kascontrolecommissie. Na afloop van de bijeenkomst is er een borrel voor

lees verder »

Ombudsteam

door Eduard van Regteren Altena op 13 december 2016

Het Ombudsteam van de PvdA Amsterdam Oost zit twee keer per maand voor u klaar in het Stadsloket. Loopt u vast bij instanties, heeft u problemen met een moeilijk formulier of een andere vraag? Loop gerust bij ons binnen. De hulp is uiteraard gratis en u hoeft geen lid te zijn van de PvdA. Een

lees verder »