Vrouwen in de Politiek ALV Afdeling Oost

23 november 2018 | ZZPlace, Van Musschenbroekstraat 3, Amsterdam

Vrouwen in de politiek

Als het gaat om vrouwen in nationale parlementen, is Nederland gekelderd naar de 26ste plaats op de Wereldranglijst van de Inter-Parliamentary Union. In 2014 stond Nederland nog op de 16de plek. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het slechte resultaat van de Partij van de Arbeid bij de laatste verkiezingen maar ook wij kunnen nog veel meer uit het talent in de Partij halen.

Donderdag 22 november was er een zeer interessante avond over vrouwen in de politiek met:

Julia Wouters
Zij schreef het boek de Zijkant van de Macht Waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten.
Het boek is deels gebaseerd op haar jarenlange ervaring als adviseur van Lodewijk Asscher. Zij was al zijn adviseur vanaf dat hij wethouder was.

Julia Wouters verkocht na afloop alle boeken die zij had meegenomen.

Jahkini Bisselink
Is de Nederlandse jongeren vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Jahkini komt uit Oost en is gekozen door de Nederlandse jeugd.

“Feminisme is van iedereen.”

 

Joke Koningh
Joke was één van de eerste gekozen burgemeesters van Nederland. Zij was van 1982 tot 1990 raadslid. Zij leidde het oude stadsdeel Oost van 1990 tot 2002 en was 10 jaar voorzitter van het Comité Herdenking Februaristaking.

“We hadden een eigen vrouwenberaad in de Raad. Dat werd als bedreigend ervaren maar we hadden een gemeenschappelijk doel. ”

Fatima Elatik
Wie kent haar niet? Dochter van Amsterdam Oost. Zij kan het nodige vertellen over het overwinnen van weerstand maar stond uiteindelijk in de voetsporen van Joke als leider van het, nu veel grotere, nieuwe stadsdeel Oost.

“We zijn vergeten waarvoor we strijden!”

 

 

Wat is een ALV zonder huishoudelijk deel?

We kozen drie nieuwe bestuursleden:

De Afdeling keurde verder de begroting en het concept voor de afdrachtssystematiek met CS goed.

Voor het eind van het jaar zullen we nog via de PvdApp het Werkplan van het Bestuur voor de Afdeling behandelen.

We namen, met pijn in het hart, afscheid van Kelly Heeren uit het Afdelingsbestuur. Zij gaat het bestuur van CS versterken.