Algemene Ledenvergadering Afdeling Oost

28 oktober 2018 | ZZPlace, Van Musschenbroekstraat 3, Amsterdam

Let op: ZZPlace zit tegenwoordig op  de Van Musschenbroekstraat 3, niet meer in de Eerste Oosterparkstraat!

 

Vrouwen in de politiek

Als het gaat om vrouwen in nationale parlementen, is Nederland gekelderd naar de 26ste plaats op de Wereldranglijst van de Inter-Parliamentary Union. In 2014 stond Nederland nog op de 16de plek. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het slechte resultaat van de Partij van de Arbeid bij de laatste verkiezingen maar ook wij kunnen nog veel meer uit het talent in de Partij halen.

Gasten deze avond:

Julia Wouters
Zij schreef het boek de Zijkant van de Macht Waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten.
Het boek is deels gebaseerd op haar jarenlange ervaring als adviseur van Lodewijk Asscher. Zij was al zijn adviseur vanaf dat hij wethouder was.
U kunt het boek de Zijkant van de Macht deze avond aanschaffen en het eventueel laten signeren.

Jahkini Bisselink
Is de Nederlandse jongeren vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Jahkini komt uit Oost en is gekozen door de Nederlandse jeugd.

 

 

Joke Koningh
Joke was één van de eerste gekozen burgemeesters van Nederland. Zij leidde het oude stadsdeel Oost van 1990 tot 2002 en was 10 jaar voorzitter van het Comité Herdenking Februaristaking.

 

 

Fatima Elatik
Wie kent haar niet? Dochter van Amsterdam Oost. Zij kan het nodige vertellen over het overwinnen van weerstand maar stond uiteindelijk in de voetsporen van Joke als leider van het, nu veel grotere, nieuwe stadsdeel Oost.

 

 

Caroline de Heer
Caroline is de duizendpoot van de Amsterdamse PvdA fractie. Zij heeft de portefeuilles Werk & Inkomen en Participatie, Ruimtelijke ordening en Grondzaken, Democratisering, ICT, Gemeentelijk vastgoed, Openbare Ruimte en Groen, Reiniging, Dierenwelzijn. Zij trok onder meer de aandacht door haar inzet voor het grond-personeel op Schiphol, Zij werkt voor het CNV.

Wat is een ALV zonder huishoudelijk deel?

Daarom presenteren we ook graag drie nieuwe bestuursleden:

En verder vragen wij u om goedkeuring van onze begroting.