Bestuurslid

Eva Snijders

Eva Snijders

Over Eva Snijders

Hoi! Ik ben Eva Snijders, 22 jaar en geboren en getogen Amsterdammer. Ik heb mijn hele jeugd in stadsdeel Nieuw-West gewoond en woon inmiddels bijna 2 jaar in Amsterdam Oost. Ik ben momenteel druk met mijn studie Internationale Betrekkingen en Economie aan de University College Amsterdam op het Science Park en ik heb een bijbaantje bij restaurant Nomads in Oostpoort.

Ik ben opgevoed met linkse normen en waarden en heb tijdens mijn middelbare schooltijd vrijwilligerswerk gedaan bij de Voedselbank Osdorp. Ik wil al een tijd opnieuw een bijdrage leveren aan de samenleving, maar had daar tot voor kort nog geen invulling voor gevonden; tot de uitslagavond van de gemeenteraadsverkiezingen in afgelopen maart. Ik stond toen achter de bar bij Akhnaton (dat was afgehuurd door de PvdA) en dit was mijn eerste kennismaking met het partij gevoel. Ik voelde me enorm geïnspireerd door de wilskracht en het enthousiasme van de aanwezige leden. Niet lang daarna ben dan ook zelf lid geworden, omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het opnieuw populair maken van de partij.

Mijn politieke ambities voor de toekomst liggen met name op nationaal en internationaal niveau. Zo zou ik het geweldig vinden om uiteindelijk voor de PvdA in de Tweede Kamer te komen of in het Europees Parlement te werken. De reden dat ik graag in het bestuur van Amsterdam Oost wil, is omdat ik ervan overtuigd ben dat het essentieel is om te weten wat (inter)nationale beslissingen voor impact hebben op het lokale niveau. Ik hoop dan ook dat deze functie mij zal helpen een goede politica te worden in de toekomst.

Ik sta te trappelen om de handen uit de mouwen te steken en me in te zetten voor de buurt en haar inwoners.