Nieuws uit de fractie

5 november 2019

Op donderdag 31 oktober kwamen wij voor het eerst in vier weken weer bij elkaar als fractie. Vanwege de herfstvakantie was de plenaire vergadering van de stadsdeelcommissie een week uitgesteld. In de tussentijd is er een hoop gebeurd.

We begonnen met een korte terugblik vanuit onze buurten. In IJburg en de Watergraafsmeer hebben Paul en Cynthia het druk gehad met gesprekken met leden. In de Indische Buurt heeft Bastiaan een buurtfeest georganiseerd samen met maatschappelijke organisaties om het te hebben over de herontwikkeling van het Sumatraplantsoen. Het plein wordt aankomende jaren grondig aangepakt en niet alle bewoners voelen zich daar tot nu toe even betrokken bij. Ondanks de regen waren er toch nog enkele tientallen mensen komen opdagen en was het een goed gesprek.

Voor de stadsdeelcommissievergadering van dinsdag 5 november stonden er ook een aantal punten op de agenda. Paul heeft samen met zijn mede-IJburgers van de stadsdeelcommissie een ongevraagd advies ingediend om het hondenbeleid in het Diemerpark verder aan te scherpen. Cynthia heeft ons verteld over het stedenbouwkundigplan voor het Amstelkwartier. Hier moet nog een hoop gebeuren maar de vooruitzichten zijn goed, met name m.b.t. nieuwe (betaalbare) woningen.

Tot slot is er een beleidsstuk voor Amsterdam Autoluw aan ons voorgelegd. Dit is een gevoelig thema omdat wij, ondanks de positieve berichten m.b.t. leefbaarheid en luchtkwaliteit, ook negatieve berichten vanuit ondernemers en bewoners ontvangen. Ondernemers zien hun omzet omlaag gaan door de verhoogde parkeertarieven en bewoners zijn bang dat ze minder bezoek ontvangen, met name de bewoners die dat bezoek het meeste nodig hebben. Wij blijven de voorstellen voor Amsterdam Autoluw steunen maar blijven ook luisteren naar deze zorgen. In het geval het draagvlak verder dreigt af te kalveren moeten wij hier intern wel de discussie over durven voeren.

Voor zover de agenda. Komende tijd gaan wij als fractie en bestuur aan de slag met het verder aanscherpen van onze gemeenschappelijke visie in Oost. Verder organiseert Bastiaan binnenkort een bijeenkomst met jongeren in de buurt, waarover later meer.