Kennismaken met de aspirant-voorzitter en aspirant-bestuursleden

4 november 2020

Graag introduceren wij alvast de aspirant-voorzitter en aspirant-bestuursleden voor de komende Algemene Ledenvergadering van donderdag 19 november.

Voorzitter Soleil Filarski:

Voor wie mij niet kent. Ik ben Soleil Filarski, 31 jaar en woonachtig in de Indische buurt. De afgelopen twee jaar ben ik met veel plezier secretaris in het bestuur van de PvdA Amsterdam Oost geweest. We hebben de afgelopen twee jaar als bestuur hard gewerkt. We hebben mooie debatavonden georganiseerd, bijzondere één mei vieringen gehad en een gedreven campagne gevoerd en nog veel meer. Nu de positie van voorzitter vrijkomt stel ik me graag kandidaat.

Deze vreemde tijd zorgt er voor dat ongelijkheid, armoede en eenzaamheid duidelijk aan de oppervlakte komt, waardoor onze sociaaleconomische kernwaarde extra belangrijk zijn. Ik stel me verkiesbaar als voorzitter van het Bestuur van de PvdA van Amsterdam Oost omdat ik me graag inzet om ons stadsdeel sterker en socialer te maken.

Als voorzitter wil ik me de komende twee jaar vooral richten op het verbinden van mensen van zowel binnen als buiten de partij. Het is zaak dat we als bestuur betrokken zijn bij de leden, bestuurders en vrijwilligers. We moeten daarnaast ook verbinding zoeken met mensen die (nog) niet lid zijn. De andere grote uitdaging die ons te wachten staat is het voeren van een spetterende campagne in corona tijd. Ik kijk er naar uit om door middel van allerlei alternatieve manieren toch een geslaagde campagne te gaan voeren.

Bestuurslid Jan Uyttewaal:

Ik ben Jan Uyttewaal, 25 jaar en ik studeer Nederlands aan de UvA. Al mijn hele leven woon, werk en leef ik in Amsterdam. Hier speel ik voetbal in een vriendenteam, werk ik in de keuken in een restaurant en maak ik met veel liefde een radioprogramma waarin ik in gesprek ga met jonge Amsterdammers. Ik heb op veel verschillende plekken in Amsterdam gewoond, maar woon nu weer in de Watergraafsmeer.

Sinds twee jaar ben ik lid van de PvdA en tot dusver heb ik niet zoveel met dit lidmaatschap gedaan. Totdat ik me realiseerde dat als ik dingen wil veranderen in de samenleving een bestuursfunctie bij de PvdA Amsterdam Oost, een fantastische springplank zou zijn. Ik wil graag bijdragen aan een Amsterdam Oost waar iedereen zich veilig voelt, waar iedereen zich vrij voelt en waar iedereen zich gehoord voelt.

Bestuurslid Bluma Brecher: 

Bluma Brecher (19), is een derdejaars student filosofie aan de Amsterdam University College, een enthousiaste en energieke PvdA-er met een echt sociaal-democratisch hart en een geboren en getogen Amsterdammer met passie voor onderwijs en diversiteit.

Bluma is opgegroeid in Amsterdam Centrum, in een  sociaal-democratisch gekleurd “nest”, waar zij van jongs af aan veel meekreeg van de nationale en internationale politiek. Al tijdens haar schooljaren was Bluma aangetrokken door thema’s als gelijkwaardigheid en gerechtigheid en het samenbrengen van verschillende culturele, religieuze en sociaal-economische groepen  in Amsterdam. In haar studie zet Bluma zich in voor de toegankelijkheid en diversiteit van het onderwijs als vice-voorzitter van de opleidingscommissie van de universiteit en voorzitter van de diversiteitscommissie van de studentenvereniging.

Gemotiveerd door de toenemende verrechtsing en het populisme in de politiek, werd Bluma vorig jaar lid van de PvdA. Voor Bluma staat de PvdA voor een helder tegenlicht in deze sterk populistische tijden.  Deze partij houdt zich bezig met thema’s die er echt toe doen voor de gemiddelde Nederlander, niet alleen met thema’s die “sexy” klinken in de media, maar met verhoging van het minimumloon, toegankelijke zorg en kansengelijkheid in het onderwijs. Haar passie voor onderwijs en haar ambitie later in het onderwijs te werken, motiveren haar bijzonder in haar steun voor de PvdA: leraren vervullen een van de belangrijkste taken in Nederland en  moeten ook eindelijk maar eens beloond worden daarvoor! 

Sinds maart 2020 is Bluma actief in het PvdA “Regioteam Noord Holland”, een nieuw initiatief  dat als doel heeft om minder actieve PvdA afdelingen nieuw leven in te blazen. In het team doet  zij de PR en de communicatie. Hoewel zij hier veel plezier in heeft, wil Bluma het allerliefste binnen de PvdA betrokken zijn bij de Amsterdamse, lokale politiek. Na twee jaar met veel plezier in Amsterdam Oost te hebben gewoond, wil zij zich nu graag inzetten voor deze bijzondere, multiculturele en dynamische buurt. 

Met haar energieke en enthousiaste persoonlijkheid, organisatorische talent en passie voor campagne voeren, hoopt ze met veel bewoners vanuit verschillende achtergronden in gesprek te gaan en als algemeen bestuurslid de PvdA Amsterdam Oost te kunnen ondersteunen!