Door op 3 maart 2015

Kandidaat bestuurslid Tom stelt zich voor

We gaan naar de maan

Het is 1962 en ik ben nog niet geboren. Dat zal pas in 1984 gebeuren, in Maastricht. Toch gebeurt er op 12 september 1962 iets wat mij geweldig inspireert. John F. Kennedy speecht als Amerikaans president: “we kiezen ervoor om naar de maan te gaan”.  Dat heeft helemaal niks en tegelijkertijd alles met Amsterdam Oost en de PvdA te maken.

Als aankomend bestuurslid kreeg ik de vraag iets over mezelf te vertellen. Leuk, maar ik heb natuurlijk geen flauw idee wat jij als lezer over mij wilt weten. Vind je het interessant om te weten hoe lang ik hier al woon? 7 jaar. Of ik carnaval vier? Verkleed als JFK. Waarom ik sociaaldemocraat ben? Daarover zo meteen meer. Wat ik met dit stukje vooral wil doen, is jou een vraag stellen: wat prikkelt jou, vind je inspirerend of laat je maar niet los? Wat betekent sociaaldemocratie voor jou en hoe dragen we samen bij aan Oost en Amsterdam? Laat het me weten!

De maan dus. Kennedy stelt in 1962 een groots en inspirerend doel. En dat terwijl de Russen mijlen ver voor liggen in het veroveren van de ruimte en de maan. Ook voor ons geldt dat er momenten zijn geweest waarin wij er als partij florissanter voor hebben gestaan. Hetzelfde geldt voor sociaaldemocratie als gedachtegoed en onze lokale democratie. Juist dat prikkelt mij. Onze idealen beginnen om de hoek, in ons Amsterdam Oost en zijn relevanter dan ooit.

Ik krijg jeuk van de ‘ieder voor zich’ mentaliteit, de wereld als kosten/baten analyse of gebrek aan nuance.  Tolerantie, solidariteit en gelijke kansen, daar wil ik mij voor inzetten. Idealistisch? Ja. En ook leuk! vooral wanneer je dat samen doet en successen met elkaar viert. Daarom ben ik sociaaldemocraat.

En Oost, dat vind ik een geweldig deel van Amsterdam, vol potentie, creativiteit en energie. Van het LT Café in de Javastraat en rapper Sjaak tot jonge ondernemers als Tom van Monega. Daar ga ik mij, samen met jullie voor inzetten.