Fractieondersteuner PvdA Stadsdeelcommissie Amsterdam Oost

18 juli 2022

De leden van de PvdA Stadsdeelcommissie Amsterdam Oost worden ondersteund door Wim Kerkhove vanaf deze maand. Lees hieronder wie Wim is!

Mijn naam is Wim Kerkhove en ik woon in de Dapperbuurt vlakbij de Dappermarkt, de gezelligste markt van Amsterdam.

Als fractieondersteuner help ik mee bij de organisatie van buurtbivaks waarbij we ons voor een weekje onderdompelen in een buurt in Amsterdam Oost om zo bewoners, ondernemers, maatschappelijke en culturele organisaties beter te leren kennen en meer zicht te krijgen op wat er speelt.

Verder help ik bij het organiseren van bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen, zoals jongeren, ouderen en mensen met een beperking. Thema’s kunnen zijn: toegankelijkheid, verborgen armoede, eenzaamheid, diversiteit, seksisme, geweld tegen vrouwen, homofobie, vreemdelingenhaat, discriminatie en racisme, groen in de buurt, speelvoorzieningen kinderen, plek voor jongeren, een schone en veilige buurt.

Ook geef ik de fractie input over actuele thema’s die spelen in Oost en kan ik bijvoorbeeld een leuke straatactie uitdenken en opzetten. Daarnaast kan ik de fractie adviseren over eventuele stemmingen in de Stadsdeelcommissie.