Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

7 maart 2019

Zoals iedereen wel weet, is de Partij van de Arbeid niet alleen de beste maar ook de leukste partij van Nederland. De Afdeling Amsterdam Oost is de leukste afdeling van de Partij; en de beste. Voorzitter mogen zijn van die afdeling is het mooiste wat je als lid kunt doen.

Waarom treed ik dan toch af als voorzitter? Waarom vertrek ik na twee jaar? Waarom blijf ik niet gewoon de reglementair toegestane vier jaar op deze mooie plek zitten?

Omdat ik niet meer nodig ben.

Twee jaar geleden werd ik voorzitter met als inzet om de afdeling Oost een pionier te laten zijn voor ledendemocratie. Om de PvdA Oost de rol van voorhoede bij de vernieuwing van de politiek te laten innemen. Nu, twee jaar later, zijn we daar nog niet mee klaar maar hebben we wel al heel veel bereikt en in steigers gezet. Ruim een kwart van onze leden is via de PvdApp bij inhoudelijke beslissing betrokken geweest. We hebben nieuwe vormen neergezet om de leden te betrekken. Via sociale media, straat acties en mailings weten we de bewoners van Oost te bereiken, waardoor we onder meer een goed bezocht ombudsteam hebben.

Ik zou dat nog best twee jaar willen voortzetten maar ik ben ingehaald door mijn eigen vernieuwing. Door die vernieuwing konden we ons bestuur verder versterken met Rebekka Tselms, Alba Leon, Eva Snijders, Soleil Filarsky en Willem Tesselaar. Mensen die niet alleen hun leeftijd meebrachten maar vooral hun visie en energie. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij onder leiding van bestuursveteraan Morris Beks (29 jaar) verder werken aan het versterken van de ledendemocratie en het vernieuwen van de politiek. Ik zit ze zo langzamerhand alleen maar in de weg.

Ik ben diepe dank verschuldigd aan Eduard, die zich onvermoeibaar inzet voor het ombudsteam. En aan de voormalige bestuursmaatjes Nick Schippers, de ruggengraat van de Partij, Tom Leenders, die mij bij het bestuur haalde, Aroosa Khan, die door werk helaas moet afhaken en natuurlijk aan Kelly Heeren die van ons weg gekaapt werd door het bestuur van de Centrale Stad

Uiteraard blijf ik actief voor de PvdA. Ik sta op 3 op de lijst voor het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Ik wil meer mensen betrekken bij het werk van het Waterschap. (Meld je hier alvast aan voor mijn klankbord groep!)Ik wil zorgen dat de Amstel net zo schoon is als de Vecht. Ik wil dat de ook bij de Waterschapsbelasting de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Dat onze dijken beschermd zijn tegen de klimaatverandering.
Het lijkt me heel mooi om me daar voor in te zetten. Ik zal, samen met Waterschaps en afdelingsgenoot Bea de Buisonjé, regelmatig van mij laten horen in onze afdeling.