De PvdA zoekt enthousiaste kandidaten voor de stadsdeelcommissie in Amsterdam Oost!

17 juni 2021

We zoeken kandidaten uit Amsterdam Oost, die de sociaaldemocratische idealen in de lokale politiek in de praktijk willen brengen. Stadsdeelcommissieleden onderhouden contacten in de buurt en vangen signalen op over wat er speelt onder onze bewoners, adviseren de bestuurders van het stadsdeel en houden de gemeenteraadsfractie op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in Amsterdam Oost. Ook kunnen zij zelf voorstellen, problemen en ideeën aandragen. De verkiezingen voor de stadsdeelcommissie vinden plaats in maart 2022, de zittingstermijn is vier jaar.

 

Werkzaamheden

Gekozen stadsdeelcommissieleden vergaderen maximaal twee keer per maand met de bestuurders. Daarvoor ontvangen de leden 350 euro bruto per vergadering. Daarnaast onderhouden zij contacten met organisaties in de buurt, signaleren zijn knelpunten en komen op voor de belangen van onze bewoners. Stadsdeelcommissieleden hebben veel vrijheid om hun politieke rol in te vullen. De verwachting is dat commissieleden hiervoor 5 tot 10 uur per week nodig hebben.

Wie zoeken we?

De leden die namens de PvdA in de stadsdeelcommissie worden gekozen hebben voor onze partij een vertegenwoordigende functie. Daarom verwachten wij dat zij:

  • Zich betrokken voelen bij wat er Amsterdam Oost leeft
  • Zich willen inzetten voor een mooier een eerlijker Amsterdam Oost
  • De sociaaldemocratische idealen onderschrijven
  • Lid zijn van de PvdA, of bereid dat te worden
  • Contact willen onderhouden met organisaties, groepen en individuen in ons stadsdeel

Hoe stel je je kandidaat?
Tot 1 september 2021 kun je je kandidaat stellen door te mailen naar Gery de Boer ([email protected]) met een cv en een korte motivatie. Vervolgens voert de kandidaatsstellingscommissie gesprekken met de kandidaten. De lijst wordt vastgesteld door de ALV van de PvdA Amsterdam Oost in oktober. Heb je nog vragen? Neem contact op met Gery de Boer of met Soleil Filarski (voorzitter PvdA Amsterdam Oost, [email protected])? Als je zelf geen kandidaat kan of wil zijn maar mogelijk geschikte kandidaten weet, stuur deze mail dan asjeblieft door.