6 maart 2016

Uitnodiging: ‘Een goede oude dag’

Op woensdag 6 april organiseert het Willem Dreeshuis ‘Een goede oude dag’, met onder meer staatssecretaris Martin van Rijn. U bent van harte uitgenodigd. Voor informatie en aanmelden gaat u naar www.amstelring.nl/eengoedeoudedag.

uitnodiging wdh2

‘Een goede oude dag’. Dat is wat minister-president Willem Drees de bewoners toewenste bij de opening van ‘zijn’ Willem Dreeshuis. Het symposium belicht hoe ‘Een goede oude dag’ er anno 2016 uitziet. Vitale ouderen redden zich prima met de mogelijkheden van de participatiemaatschappij. Kwetsbare ouderen kunnen zich moeilijk staande houden. Wie zijn die kwetsbare ouderen? Welk extra steuntje hebben zij nodig? Hoe ziet sociale ouderenzorg er in de participatiemaatschappij uit? Is het wenselijk dat de gemeente Amsterdam een ‘Actieprogramma voor kwetsbare ouderen’ opstelt, waarin staat hoe het welzijn van deze groep in de stad bevorderd gaat worden?

Met bijdragen van onder andere staatssecretaris Martin van Rijn; Hedy d’Ancona (PvdA); Boris van der Ham, voorzitter Humanistisch Verbond; Jeroen Slot, hoofd Onderzoek van bureau Onderzoek Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam; de gemeenteraadsleden Maarten Poorter (PvdA) en Meltem Kaya (D66) en wethouder zorg Eric van der Burg (VVD); Chief Technology Office (CTO) van de Gemeente Amsterdam en nog vele anderen.