Deze toppers uit Oost staan op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

26 februari 2018

In december is PvdA-kandidatenteam voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 definitief vastgesteld. Tijdens de algemene ledenvergadering in De Nieuwe Liefde is een enthousiast en divers team van 26 mensen bepaald, waarbij Arjan Miedema en Tom Leenders, beide kandidaten woonachtig in Amsterdam Oost, op plaats 11 en 15 staan. Lijsttrekker Marjolein Moorman is enorm trots op het team: “Kijk, dit is toch echt PvdA. Van de leraar uit Nieuw-West tot de advocaat van de Apollolaan. Van de kersverse moeder uit West tot de voorzitter van de Vrouwenraad uit Zuidoost. Van de student, tot de ervaren rot in het vak. Allemaal verschillend, maar toch een eenheid, want we zijn allemaal sociaal-democraten, en dat straalt ervan af. Maar misschien nog wel veel belangrijker, we zijn allemaal Amsterdammers.”

Niet alleen Marjolein Moorman is trots op de lijst, dat zijn wij als bestuur van Amsterdam Oost natuurlijk ook! Graag presenteren we onze twee toppers uit Oost: Arjan Miedema en Tom Leenders. Zij vertellen je graag over hun plannen voor Amsterdam en waarom het zo belangrijk is om voor de PvdA te kiezen op 21 maart.

 .

.

Arjan Miedema

Docent en beleidsadviseur / 30 jaar / nummer 11 op de kieslijst voor de Amsterdamse Gemeenteraad 

 .
.
.
.
 
Mijn naam is Arjan Miedema. Als bewoner en leraar in Amsterdam heb ik de afgelopen jaren de stad zien veranderen. Na de crisis gaat het nu gelukkig een stuk beter. Meer Amsterdammers hebben werk en de stad is populairder dan ooit. Maar helaas deelt nog lang niet iedereen mee in deze hosanna.
.
De huizenmarkt is voor grote groepen Amsterdammers – leraren, politiemensen en verplegers – ontoegankelijk. Op de arbeidsmarkt staan nog steeds veel jongeren langs de kant, omdat er voor hen geen baan of stageplaats is. En de bezuinigingen op de Amsterdamse zorg, handhaving en de reiniging zetten de stad onder druk. Ik wil deze bezuinigingen terugdraaien en het sociale gezicht van Amsterdam weer laten zien.
.
In de gemeenteraad van Amsterdam wil ik mij inzetten voor een schone en veilige stad, waar iedereen een thuis kan vinden. Waar we eenzaamheid onder ouderen tegengaan en zorgen dat zij langer en gezond thuis kunnen wonen. Waar ook gezinnen een plek hebben en kunnen houden. Een stad die gastvrij is voor nieuwkomers en hen direct alle kansen biedt en waar discriminatie hard wordt aangepakt. Een stad waar we trots op zijn.

 

J
J

Tom Leenders

Adviseur OCW / 33 jaar / nummer 15 op de kieslijst voor de Amsterdamse Gemeenteraad 

 

 

Mijn naam is Tom Leenders en ik woon in Oost, op het Sajetplein. Meer dan tien jaar geleden kwam ik naar de stad om te studeren en koos bewust voor Amsterdam. Onze stad met haar hart op de tong en tolerante inborst, daar hou ik van. Inmiddels werk ik op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voel mij iedere dag thuis in Amsterdam. Amsterdammers die ik ken en spreek zijn tevreden over de stad en buurt. Ze wonen hier graag en voor velen ziet de toekomst er positief uit. Maar het is ook een toekomst vol uitdagingen.

Neem de problemen op de woningmarkt, die moeten echt worden aangepakt. Voor senioren zijn er meer woningen nodig waar ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld met behulp van slimme technologie. Voor jongeren dienen er veel meer studenten- en starterswoningen bij te komen. En laten we bouwen op een duurzame manier! Ook moeten onze buurten leefbaar blijven en niet ten onder gaan aan de drukte van toerisme op de stad. Oost is een populair stadsdeel, maar helaas brengt die populariteit overlast op straat met zich mee. Vooral als je over straat loopt of fietst, merk je dit en daarom verdienen voetganger en fietser meer ruimte en veiligheid. Maar niet alle uitdagingen zijn direct zo tastbaar of zichtbaar. Digitale en technologische ontwikkelingen hebben een grote impact op de stad. Mensen verliezen hun baan en er zijn digitale winnaars. Internationale platformen zoals Airbnb, Uber, Deliveroo maken van iedereen een schijnzelfstandige, tasten je rechten aan en maken enorme winsten, maar weigeren vervolgens om belasting te betalen of hun werknemers een fatsoenlijk contract aan te bieden. Amsterdam moet ervoor zorgen dat deze bedrijven eerlijk hun producten aanbieden en zich aan hun morele plichten houden. De komende jaren wil ik mij inzetten voor een Amsterdam waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen.