Rode rozen op de Dappermarkt: de start van de campage in Amsterdam Oost

20 februari 2018
Door: Wim Kerkhove

Als actieve buurtbewoner doe ik in Amsterdam op 21 maart 2018 mee aan de verkiezingen. Namens de PvdA sta ik op nummer 1 in Oud Oost als kandidaat voor de Stadsdeelcommissie. Samen sta je niet alleen en kan je een stevige vuist maken. Een vuist met een roos erin. En zo zijn we op zaterdag 17 februari met een fijn ploegje, waaronder ook PvdA-kandidaten uit de andere gebiedsdelen van Oost, de zonovergoten en drukke Dappermarkt opgegaan.

Wat een heerlijke start van de campagne in mijn eigen buurt en dan ook nog eens op de gezelligste markt van het land. Vlakbij dat mooie, stadse Oosterpark, Artis, de Hortus, het Tropenmuseum, op een steenworp afstand van de Hermitage, Koninklijk Theater Carré, Portugese Synagoge, Waterlooplein, Park Frankendael. Vanuit de Dapperbuurt allemaal binnen vijf tot zes minuten te befietsen. In deze buurt zijn zoveel leuke winkels, cafés, restaurants en terrassen. Hier mogen alle bloemen echt bloeien en worden tot een veelkleurig boeket. Zoveel verschillende mensen vanuit de hele wereld. Ik hou van deze buurt en deze mensen. Om deze mensen gaat het.

Ik ben blij dat ik campagne mag voeren voor de partij waar mijn hart ligt. De partij die het altijd heeft opgenomen voor de meest kwetsbaren in de samenleving en dit nog steeds doet. Een partij met het hart op de goede plaats. Een partij waar iedereen met sociaal gevoel een thuis heeft. Samen met mijn partijgenoten doe ik mijn best om dit beter te communiceren met de kiezer en dit weer zichtbaar te maken.

Afgelopen zaterdag was hier een goed voorbeeld van. Het was een genot om rode rozen uit te mogen delen en door dit eenvoudige, liefdevolle gebaar en een vriendelijk woord met mensen in gesprek te raken. In gesprek over waar het werkelijk omgaat binnen de sociaaldemocratie: medemenselijkheid, wederzijds respect, eerlijkheid, creativiteit, schoonheid, verbondenheid, het je samen ergens veilig en thuis voelen.

Amsterdam een thuis voor iedereen, jong en oud, wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is en waar je ook maar in gelooft of niet in gelooft, als je allemaal maar gelooft in elkaar en in samen. Met elkaar en voor elkaar. Samen!

Samen voor een mooiere buurt, een mooiere stad, een mooiere en vreedzame wereld!

Meer lezen over de campagne? Kijk op onze campagnewebsite!