Even voorstellen: de kandidaten voor de buurtvertegenwoordiging in Oud-Oost

21 januari 2018

Mijn naam is Wim Kerkhove. Als gepassioneerd cultuurmanager, poppenspeler en regisseur is maatschappelijke betrokkenheid (liefde voor mens en omgeving) voor mij leidend. In 2004 schreef ik over mijn dochter van toen tien, over vrede en democratie, over samenleven, over Marokkaanse jongeren, werklozen, zieken, ouderen en bejaarden. Ik vroeg mij af wat hun perspectief is. Wat zijn gelijke kansen? Zijn de spelregels voor iedereen hetzelfde? Hoe kom je zonder diploma aan een redelijk salaris? Hoe kom je met een laag inkomen aan een betaalbare huurwoning? Ook al ben je hier geboren en getogen, de kans voor jongeren op een woning is nihil. Hoe zorgen wij er met elkaar voor, dat een buurt veilig, schoon en gezellig is? Als bewoner van die heerlijke Dapperbuurt, waar ik domweg gelukkig ben, wil ik mij graag actief in gaan zetten om wat gewenst en nodig is op de politieke agenda te krijgen.

Mijn naam is Wout Rensink. Graag zou ik mijn interesse kenbaar willen maken voor de kandidatuur van de functie buurtvertegenwoordiger in de nieuw te vormen raad in deelgemeente ‘Oost’. Bij de samenstelling van de lijst voor de “grote” gemeenteraadsverkiezingen begon het toch te kriebelen: zou ik dan toch? Met een moeder actief in de gemeenteraad in het oosten van het land en in mijn omgeving mensen die ook politieke interesses hebben, voelde het goed om de stap te zetten en mij te kandideren. Reden dat ik een bewuste keuze maak om dit op een zo “lokaal” mogelijk niveau te doen, is omdat ik geloof dat de afstand tussen politiek en mensen zo klein mogelijk zou moeten zijn. In de samenleving zie je enorme verschillen tussen hoog- en laagopgeleid, arm en rijk en deze kloof neemt alleen maar toe. Als ik door oost loop dan valt dit me op en hier wil ik graag wat aan doen. Een van mijn drijfveren waarom ik juist voor de PvdA kies is dat ik graag midden in de samenleving sta. De PvdA is voor mij de partij die mogelijkheden biedt aan iedereen: solidariteit, de kans om jezelf te ontwikkelen en daarnaast ook uit gezellige mensen bestaat.In het dagelijks leven hanteer ik voornoemde principes door les te geven aan het vmbo, namelijk de Constantijn Huygens school nabij het Vondelpark. Hier probeer ik de jongens en meisjes lessen bij te brengen die ze hopelijk bijblijven. Het lijkt me fantastisch om de PvdA evenals de meningen van buurtgenoten te mogen verkondigen in de raad!

Ik ben Koen Bock. Zelf heb ik het voorrecht om in de mooiste buurt van de mooiste stad van Nederland te wonen, ik heb het uiteraard over Amsterdam Oost. Hier ben ik geboren en woon ik met vreugde nog steeds, dat zal als het aan mij ligt ook altijd zo blijven. Sinds ik klein was hoorde ik al verhalen over het grote PvdA, waar mijn opa en moeder bijna hun hele leven zich voor hebben ingezet. Naast het feit dat ik het PvdA-bloed in mijn aderen heb lopen ben ik het uiteraard eens met de visie en het plan. Doordat ik deze buurt door en door ken en de mensen die hier wonen ook goed begrijp, denk ik dat ik een goede kandidaat zou zijn om de stem te zijn tussen de buurt bewoners en de gemeenteraad. Daarnaast kan ik als student mijn mede leeftijdgenoten goed bereiken, die toch wel de toekomst zijn van onze prachtige buurt.