De Vrouwen van Oost

26 februari 2019

Beste vrouwen van Oost,

Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten, is het dit jaar precies 100 jaar geleden dat ook wij stemrecht kregen; een jubileum waar we als bestuur van Oost graag bij stilstaan en een thema dat nog even relevant is als 100 jaar geleden. Want wat heeft 100 jaar vrouwenkiesrecht ons gebracht? Heeft de invloed van vrouwen in de politiek de stijgende lijn gemaakt waar de activisten van toen op hoopten? En van hoeveel belang is het ook nu nog om een vrouwenquotum te handhaven?

Met al deze vragen in het achterhoofd kwam ons commissielid uit de Watergraafsmeer, Cynthia Lionahr Vernie, op het idee om voor dit 100 jarig-jubileum de vrouwen van Oost een gezicht en een stem te geven.

Het Plan

Op 9 maart, de dag na de internationale vrouwendag, wordt er een Women’s March gelopen door het centrum van Amsterdam waarin Amsterdammers actie voeren voor gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Wij nodigen jullie van harte uit om met ons mee te gaan naar de dam, maar vooral om om 11:30 naar het Oosterpark te komen. Daar zullen we namelijk met zijn allen op de foto gaan met de alom bekende rode stip van Cynthia en op die manier een gezicht geven aan de vrouwen van Oost.

Tevens zullen we op de internationale vrouwendag op 8 maart een sociale media campagne starten met quotes voor en door vrouwen uit Oost. Graag horen we wat jullie te zeggen hebben. Wat betekent vrouw zijn voor jou? Wat voor waarde hebben wij als vrouwen binnen de (Nederlandse) politiek? Zijn er dingen die je andere vrouwen wil meegeven? Cynthia en Arina Angerman (kandidaat #15 voor het Europees parlement) zullen de campagne aftrappen.

Stuur je quote met naam naar [email protected], facebook of twitter, of vul de vragenlijst op de pvdapp in.

Je kunt geen beslissingen maken
die gebaseerd zijn op angst en
de mogelijkheid op wat er
eventueel kan gaan gebeuren

– Michelle Obama